Wigilijny Brunch w Jasiu Wędrowniczku. Dania świąteczne z różnych stron świata

WIGILIJNY BRUNCH

zapraszamy na świąteczne dania z różnych stron świata

17 grudnia 2017 r. (niedziela) godz. 13:00-17:00

65 zł/dorośli …i jesz ile chcesz 35 zł/dzieci do 7 lat

jas-wigilijny-brunch_plakat-a3_prev2-171123

MUZYKA NA ŻYWO:

Dominika Farbaniec – vokal
Absolwentka Akademii Muzycznej im. Karola Szymanowskiego w Katowicach w klasie śpiewu solowego. W latach 2010 – 2014 związana z Instytucją Promocji Kultury Silesia w Katowicach, polsko – austriackim Towarzystwem Muzycznym Passion Artist. Współpracuje z Krośnieńskim Towarzystwem Muzycznym oraz z Podkarpackim Kwartetem Fortepianowym. Instruktorka śpiewu rozrywkowego, która pracę nad głosem opiera na Technice Speech Level Singing ( SLS ) – jednej z najskuteczniejszych metod nauki śpiewu na świecie.  Od 2015 roku właścicielka Agencji Muzycznej – Dominika Farbaniec Music Agency w Warszawie.

Michał Dziki – piano

IMG_0764

PREZENTACJA STROIKÓW I OZDÓB ŚWIĄTECZNYCH

POTRAWY NA WIGILIJNYM STOLE:

DANIA GORĄCE I PRZEKĄSKI:

  • Halászlé, węgierska zupa rybna z papryką
  • Belgijska zupa porowa z ziemniakami
  • Tradycyjny polski barszcz czerwony z grzybowymi uszkami
  • Peruwiańskie Chicharrones z polędwicy wieprzowej, z orzeszkami pini
  • Pierś z indyka w meksykańskim sosie orzechowym
  • Juleribbe – wieprzowe żeberka z Norwegii
  • Niemiecka gęś duszona w miodzie i imbirze z warzywami
  • Szynka pieczona po staropolsku, bejcowana w czerwonym winie
  • Tourtiere – kanadyjski placek mięsny
  • Wędzony pstrąg z jabłkami i sosem żurawinowym z Austrii
  • Glasmastarsill – śledzie z imbirem i chrzanem ze Szwecji
  • Staropolski karp w galarecie
  • Sałatka ziemniaczana z burakami, przysmak z Estonii
  • Śledzik po wileńsku z grzybami
  • Gołąbki tradycyjne z sosem grzybowym
  • Kapusta z grochem i kromką chleba razowego
  • Pierogi ruskie i z kapustą, pierogi z razowej mąki

Wigilijny barszcz z uszkami z bobem

WIGILIJNE SŁODKOŚCI:

  • Casadielles, ciasto orzechowe z Hiszpanii
  • Kourabiedes, greckie wigilijne ciasteczka
  • Szwedzki krem marcepanowy z makiem i wiśniami
  • Makowce drożdżowe i strudle z jabłkami

NAPOJE W CENIE:

  • Tradycyjny kompot z suszu owocowego z miodem i goździkami

ODDZIELNIE PŁATNE:

  • Kawa, herbata, gloggi, napoje, soki, grzańce, miody pitne, wino, piwo, alkohole.
Karp

Hotel**Restauracja „Jaś Wędrowniczek“
ul. Bieleckiego 8, Rymanów
tel.: 13 43 567 33, 603 364 444
www.jas-wedrowniczek.pl

Artykuł sponsorowany

|