REKLAMA
REKLAMA

Wielkanocny Brunch w Hotel Restauracja „Jaś Wędrowniczek”. Zapraszamy na moc kulinarnych wrażeń!

RYMANÓW / PODKARPACIE. Przyjdź do „Jasia Wędrowniczka” i spróbuj potraw z całego świata. Wielkanocny Brunch zaplanowano już 9 kwietnia!

Hotel**Restauracja
„Jaś Wędrowniczek”

zaprasza na:

WIELKANOCNY BRUNCH

Świąteczne potrawy z różnych stron Świata.

9 kwietnia 2017r. (niedziela) od godz. 13:00-17:00
68 zł/dorośli ….. i jesz ile chcesz 35 zł/ dzieci do 7 lat

jw4

W PROGRAMIE:

  • muzyka na żywo
  • pokaz instrumentów karpackich – Józef Sowa
  • mini kiermasz – pisanki i ozdoby wielkanocne (możliwość zakupu)
  • świątecznie udekorowana sala


ŚWIĄTECZNE MENU:

ZUPY:

  • Góralska zupa oscypkowa
  • Magieritza – grecka zupa na Wielkanoc
  • Ekwadorska zupa wielkanocna z dynią i orzeszkami
  • Tradycyjny żurek wielkanocny na zakwasie
  • Potaje de garbanzos – zupa z Hiszpanii
  • Chrzanówka z ziemniakami

DANIA CIEPŁE:

  • Kaczka w korzeniach – danie z polskich stołów
  • Pörkölt wieprzowy – kuchnia węgierska
  • Fabada- gulasz hiszpański
  • Jagnięcina ze śliwkami z Ekwadoru
  • Orange baked ham- amerykańska szynka w pomarańczach
  • Biała kiełbasa duszona po celestyńsku
  • Afryka Rys met hoender – ryż smażony z kurczakiem
  • Biała kiełbasa pieczona z jabłkami, cebulą i cydrem
  • Ritterzipfel – kluseczki ziemniaczane z Bawarii
  • Risotto ze szparagami i winem – przepis włoski
  • Szpekuchy – litewskie pierożki drożdżowe

jw

ZAKĄSKI:

  • Uova sode alla napoletana – jajka po neapolitańsku
  • Łosoś w galarecie z marchewka i selerem
  • Wielkanocny pasztet wegetariański
  • Gniazdka makaronowe z sałatką z makreli
  • Szynka w galarecie z warzywami
  • Pasztet wielkanocny
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Terrina wielkanocna ze szczypiorkiem
  • Sałatka jarzynowa z purée jabłkowym i majonezem
  • Sałatka z kurczakiem i bekonem po amerykańsku
  • Sałatka z dzikiego ryżu z wędzonym łososiem
  • Francuska tarta ze szpinakiem
  • Półmiski wędlin, kiełbas i pasztetów „Jasia Wędrowniczka”
  • Marinated beetroot- włoskie marynowane buraczki
  • Pasztet z wędzonego łososia
  • Galaretki drobiowe z jajkiem
  • Chrzan wielkanocny
  • Sos tatarski
  • Śledzie duszone w winie

jw3

DESERY:

  • Hindistan cevizli kurabiye – tureckie ciasteczka
  • Mazamorra Morada – peruwiański deser
  • Brazylijska babka marchewkowa
  • Pastiera Napoletana – ciasto neapolitańskie
  • Tradycyjny sernik wielkanocny
  • Mazurek z marcepanem i białą czekoladą
  • Czekoladowe ciasto meksykańskie
  • Budyń angielski, klasyczny
  • Mus czekoladowy z konfiturą wiśniową
  • Pascha wielkanocna na sposób tradycyjny
  • Babki drożdżowe i pisakowe czyli polskie smaki
  • Kawa, herbata, napoje zimne, wino, piwo, alkohole – płatne oddzielnie

 

jw2

Zapraszamy na moc kulinarnych wrażeń

PROSIMY O WCZEŚNIEJSZĄ REZERWACJĘ MIEJSC

Hotel**Restauracja „Jaś Wędrowniczek”
ul. Bieleckiego 8, 38-480 Rymanów
Tel.: 13 43 567 33, 603 364 444
www.jas-wedrowniczek.pl

Artykuł sponsorowany

27-03-2017

Udostępnij ten artykuł znajomym:

Udostępnij


Napisz komentarz przez Facebook