REKLAMA
REKLAMA

Wybór drewnianej deski kuchennej

Od zarania czasów drewno, jako naturalny surowiec wykorzystywane było do wykonywania wszelkich drewnianych przyborów do kuchni. W codziennym otaczającym nas świecie znajduje ok. 30 tysięcy zastosowań. Drewno jest trwałe i długo opiera się procesom starzenia, w sprzyjających warunkach potrafi przetrwać wieki. Łatwo poddaje się procesowi przystosowania do warunków wilgotnościowych otoczenia. Postęp techniczny i rozwój technologii sprawiły, że choć jest to jeden z pierwszych surowców, który w rękach pierwotnego człowieka wyznaczał kierunek cywilizacji, wciąż pozostaje materiałem nie do zastąpienia. Podczas gotowania i pieczenia potrzebujemy wielu przyborów, które ułatwią i usprawnią nasza pracę. Tradycyjnym i najbardziej naturalnym wyborem pozostają przybory kuchenne drewniane np. takie jak:

  • deska do krojenia kuchenna
  • drewniany chlebak
  • deska drewniana obrotowa do serwowania
  • drewniane łyżeczki, mątewki i inne.

Spośród ogromnej gamy rozmaitych sztucznych materiałów surowiec ten nadal pozostaje najpopularniejszym rozwiązaniem użytym do produkcji drewnianych desek kuchennych a w swojej prostocie jest bezpieczne, higieniczne i co najważniejsze naturalne.

Obecnie spotykamy się na każdym kroku ze plastikowymi materiałami, które powodują coraz szerzej odkrywane niepokojące skutki przede wszystkim na nasze zdrowie i środowisko. Pamiętajmy, więc przy wyborze deski do krojenia kuchennej o tym, że galanteria drewniana jest biodegradowalna. Dzięki nowoczesnym technologiom drewno stało się odporne na warunki środowiska nie tracąc żadnego ze swoich walorów. Drewniane akcesoria idealnie pasują do stylizacji każdej dobrze urządzonej kuchni. Filozofia zdrowego stylu życia zaczyna, więc gościć w naszych domach, przenikając się z estetyką eko i łącząc z nią w codziennym życiu. Poczucie bliskości z naturą rodzi się nie tylko poprzez odpowiedni dobór kolorów we wnętrzu, ale także świadome decyzje dotyczące pochodzenia i jakości wykorzystywanych materiałów.

Jako producent wyrobów drewnianych wychodzimy naprzeciw klientom i przykładamy szczególną uwagę do bezpieczeństwa tworzonej przez nas galanterii drewnianej. Zdając sobie sprawę z tego, jak duży wpływ na zdrowie i prawdziwe gotowanie posiada drewniana deska kuchenna, postanowiliśmy zadbać o każdy szczegół w tworzeniu doskonałych, drewnianych desek. Przetestowane przez nas deski powstały z najlepszych gatunków drewna i spełniają najwyższe normy. Deska do krojenia kuchenna doskonale nadaje się do cięcia wszelkich warzyw, mięs i owoców. Jest niezastąpiona tak jak inne wyroby z drewna do kuchni. Drewniane przybory kuchenne można stosować na wszelkich powierzchniach naczyń, w szczególności tych delikatnych jak teflon, bez obawy o ich uszkodzenia bądź zarysowania. Przy wyborze kuchennej deski do krojenia powinniśmy pamiętać, że drewno samo w sobie posiada naturalne właściwości antybakteryjne, dlatego groźne bakterie nawet te powstałe już w naciętej desce nie rozmnażają się i są w 100% eliminowane.

Nie ma znaczenia, na który gatunek drewna się zdecydujemy przy zakupie, ponieważ praktycznie każdy posiada właściwości antybakteryjne i doskonale sprawdzi się w dobrze urządzonej kuchni. Dodatkowo drewniana deska do krojenia nie będzie tępić naszych noży, a pięknie wykonana postawiona w naszej kuchni może zdobić pomieszczenie swoim naturalnym wyglądem. Niesłabnąca popularność drewnianej deski kuchennej jest z kolei dowodem na docenianie tego surowca nie tylko ze względu jego walorów użytkowych, ale również naturalnego piękna.

Artykuł sponsorowany
materiały nadesłane

21-11-2018

Udostępnij ten artykuł znajomym:

Udostępnij


Napisz komentarz przez Facebook