SZPITAL SANOK: Pozostało czterech kandydatów na stanowisko dyrektora

POWIAT SANOCKI / PODKARPACIE. Być może już dziś zostanie podjęta decyzja dotycząca osoby, która obejmie stanowisko dyrektora sanockiego szpitala. Wstępną procedurę przeszło cztery osoby. O godzinie 16:30 mają rozpocząć się rozmowy z kandydatami. Ostateczną decyzję co do wyboru nowego dyrektora szpitala podejmie komisja konkursowa.

foto: archiwum SP ZOZ Sanok

W skład komisji wchodzą: Janusz Cecuła – przewodniczący komisji / wicestarosta, Damian Biskup – członek zarządu, Andrzej Chrobak – członek zarządu, Krzysztof Strzyż – członek zarządu, Robert Najsarek – lekarz, Kazimierz Węgrzyn – przedstawiciel Rady Społecznej SP ZOZ w Sanoku.

Podstawowe wymagania kandydatów ubiegających się o to stanowisko to: wykształcenie wyższe, wiedza i doświadczenie dające rękojmię prawidłowego wykonywania obowiązków dyrektora, co najmniej 5-letni staż pracy na stanowisku kierowniczym albo ukończone studia podyplomowe na kierunku zarządzanie i co najmniej 3-letni staż pracy na stanowisku kierowniczym.

O komentarz w sprawie chcieliśmy poprosić przewodniczącego komisji konkursowej Janusza Cecułę. Pomimo kilku prób kontaktu, w przeciągu około dwóch godzin, nie udało się nam porozmawiać z wicestarostą. W sekretariacie starostwa otrzymywaliśmy informacje, że bierze on udział w spotkaniu.

źródło: Starostwo Powiatowe w Sanoku

03-03-2020

Napisz komentarz przez Facebook

lub zaloguj się aby dodać komentarz