Andrzej Reguła powołany na stanowisko Wicewojewody Podkarpackiego

20-01-2011

PODKARPACIE. Prezes Rady Ministrów z dniem 19 stycznia br. powołał na stanowisko Wicewojewody Podkarpackiego Andrzeja Regułę. Nominację nowemu Wicewojewodzie wręczyła dziś, w imieniu Premiera, Wojewoda Podkarpacki Małgorzata Chomycz.

Andrzej Reguła urodził się w 1953 roku w Dębicy. W roku 1978 ukończył rolnicze studia magisterskie na Wydziale Techniki i Energetyki Rolnictwa w Akademii Rolniczej w Krakowie. Posiada ponad 29 – letni staż pracy zawodowej. Przez ostatnie 20 lat był zawodowo związany z administracją publiczną. Pełnił funkcje: Zastępcy Wójta Gminy Dębica, Kierownika Biura Powiatowego Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa oraz Zastępcy Burmistrza Miasta Dębicy. Był aktywnym działaczem społecznym i samorządowym: w latach 1998 – 2002 był radnym Powiatu Dębickiego, a w latach 2008- 2010 radnym Sejmiku Województwa Podkarpackiego. Jest żonaty, ma pięcioro dzieci.