Oświadczenie Zarządu KSM Krosno

ŻUŻEL. Zarząd Krośnieńskiego Stowarzyszenia Motorowego oświadcza, że wycofanie się z rozgrywek w sezonie 2012 nie oznacza końca żużla w Krośnie. Pragniemy nadmienić, że decyzja o wycofaniu jest dla nas i dla kibiców naszego klubu bardzo bolesna.

W przeciągu 6-letniej działalności zawsze dokładaliśmy wszelkich starań, aby drużyna mogła startować w rozgrywkach ligowych, o czym świadczą przyznawane nam w kolejnych latach licencje.

Nie pozostaje nam nic innego jak tylko przeprosić wszystkich sympatyków naszego klubu oraz ludzi, którzy przez te lata nam pomagali. Dziękujemy sponsorom, zawodnikom oraz kibicom, którzy byli z nami w dobrych jak i złych chwilach. Jednocześnie zapewniamy wszystkich, że będziemy się wywiązywać ze wszystkich zobowiązań wynikających z podpisanych umów. Jeszcze w tym roku planujemy zorganizować kilka imprez promujący żużel połączonych z wieloma atrakcjami, m.in. wyścig samochodu rajdowego z motocyklem żużlowym. W tym roku nawiązaliśmy współpracę z Automobilklubem Małopolskim w Krośnie, który będzie współuczestniczył w naszych imprezach.

Na początku września w Krośnie odbędzie się turniej charytatywny, z którego dochód będzie całkowicie przeznaczony na pomoc w leczeniu chorej dziewczynki. Jesteśmy dobrej myśli, że te działania zrekompensują kibicom brak żużla ligowego w sezonie 2012.

Ze sportowymi pozdrowieniami Zarząd KSM Krosno

Ergo Hestia

Napisz komentarz:

Jeśli chcesz, aby przy Twoim komentarzu pojawił się avatar, zarejestruj swój adres e-mail w gravatar.com.
"UWAGA! Komentarze niezgodne z regulaminem serwisu nie będą publikowane. Zachęcamy do kulturalnego wyrażania opinii na temat artykułów oraz unikania personalnych ataków słownych."