Oświadczenie zarządów „EKOBALL” Sanok

Zarząd Stowarzyszenia i Fundacji EKOBALL informuje, że decyzja dotycząca zgłoszenia drużyny seniorów do klasy okręgowej podyktowana była wyłącznie chęcią ratowania piłki seniorskiej w Sanoku.

Należy w tym miejscu nadmienić, że wyżej wspomniana decyzja była głęboko analizowana i dyskutowana wraz z zarządem MKS Stal Sanok. Nie rozważalibyśmy tej opcji, gdybyśmy widzieli inną szansę ratowania, tak zasłużonego dla naszego miasta i całego regionu klubu.

Niestety każde inne rozwiązanie pociągało za sobą ryzyko upadku obu podmiotów lub w znaczący sposób utrudniało właściwą realizację zadań statutowych.

Wniosek o zgodę na grę złożony przez Stowarzyszenie KS EKOBALL w klasie okręgowej poparł w całej rozciągłości Zarząd MKS „Stal”. Uzgodniono także, że drużyna seniorów będzie w nazwie posiadała człon Stal Sanok – jej nazwa miała brzmieć GEO-EKO EKOBALL-STAL SANOK. Odpowiednie dokumenty stwierdzające ten fakt zostały przesłane do Okręgowego Związku Piłki Nożnej w Krośnie. W tym miejscy należy również dodać, że akces na reprezentowanie nowego klubu w rozgrywkach ligowych krośnieńskiej klasy „O” wyrazili wszyscy zawodnicy, którzy niedawno zakończyli rozgrywki w III lidze lubelsko-podkarpackiej w barwach MKS „Stal” Sanok.

Chcemy również zwrócić uwagę na to, że przed złożeniem wniosku o grę w klasie „O”, przeprowadziliśmy szereg rozmów i spotkań z władzami związku, w których dawano nam do zrozumienia, że istnieje możliwość podjęcia przez zarząd Okręgowego Związku Piłki Nożnej w Krośnie oczekiwanej przez oba sanockie kluby decyzji.

Jako zarządzający organizacjami EKOBALL oświadczamy, że nasza dotychczasowa działalność statutowa realizowana wśród dzieci i młodzieży będzie kontynuowana zgodnie z opracowanym i zatwierdzonym do realizacji planem działań. W najbliższych dniach rozważana też będzie możliwość przystąpienia do rozgrywek piłkarskich drużyny seniorów na najniższym szczeblu rozgrywkowym pod szyldem EKOBALL Sanok.

Ze sportowym pozdrowieniem:
zarządy KS i FPS EKOBALL

źródło: materiały nadesłane

foto: sxc.hu

Ling4u reklama

Napisz komentarz:

Jeśli chcesz, aby przy Twoim komentarzu pojawił się avatar, zarejestruj swój adres e-mail w gravatar.com.
"UWAGA! Komentarze niezgodne z regulaminem serwisu nie będą publikowane. Zachęcamy do kulturalnego wyrażania opinii na temat artykułów oraz unikania personalnych ataków słownych."