Oświadczenie STS-u: Rozwiązany kontrakt z Aleksandrem Mokszancewem

kZarząd klubu Ciarko STS SANOK nie może przechodzić obojętnie obok sytuacji, jaka obecnie jest w Ukrainie. Ten kraj, sąsiadujący z nami, został bezpodstawnie zaatakowany przez Rosję, która doprowadziła do otwartej wojny.

Jak wszyscy wiecie, miasto Sanok znajduje się w bliskiej odległości od granicy z Ukrainą i z każdym kolejnym dniem widzimy jak pogłębia się eskalacja okupanta. W naszym regionie jest bardzo wiele osób zaangażowanych w bezpośrednią pomoc ukraińskim rodzinom, które uciekają przed wojną do Polski. Jako klub wspólnie z Miastem Sanok i Fundacją „Sport Dla Wszystkich” pomagamy drużynie U16 z Charkowa, która jest już u nas obecna. Drużyna STS również zaangażowała się w pomoc i zorganizowała zbiórkę na pomoc uchodźcom z Ukrainy.

W ostatnim czasie na profilu facebookowym Stowarzyszenia Zawodników Hokeja na Lodzie pojawiło się oświadczenie, z którym kategorycznie się nie zgadzamy. Nie zgadzamy się zarówno my, jak i większość zawodników stowarzyszenia, którzy zostali o tym oświadczeniu poinformowani wiadomością SMS.

Jesteśmy zdania, że na takie sytuacje nie ma żadnego wytłumaczenia. W stu procentach popieramy sankcje wymierzone w Rosję i obywateli tego kraju. W związku z tym zdecydowaliśmy, że rozwiązujemy kontrakt za porozumieniem stron z naszym zawodnikiem Aleksandrem Mokszancewem w trybie natychmiastowym.

foto: Tomasz Sowa / archiwum redakcji

źródło: Ciarko STS Sanok

05-03-2022

Napisz komentarz przez Facebook

lub zaloguj się aby dodać komentarz

Komentarze wyróżnione:
(zarejestrowanych czytelników)

PiS obiecał strzelnice w każdym powiecie dla Polaków kilka lat temu aby podnieść obronność!!! KŁAMCY? 2022-03-06 21:35:44
0 0
PiS obiecał strzelnice w każdym powiecie dla Polaków kilka lat temu aby podnieść obronność!!! KŁAMCY? Dlaczego nie ma w Polsce strzelnic z naszych podatków?? Jaki sąd zajmie się tymi obietnicami bez pokrycia PiSu? Teraz w razie wojny jak mamy się bronić ? Gdzie WOT z Sanoka jeździ na strzelnice ?
Odpowiedz
Przypominam PiSowcom że to za ich rządów pałowano ludzi i kobiety za brak maseczek 2022-03-06 21:37:38
0 0
A Rosjanie protestują przeciw inwazji na Ukrainę nawet w Polsacie pokazali też są palowani