Oświadczenie wicestarosty leskiego

LESKO / SANOK / PODKARPACIE. Publikujemy oświadczenie dotyczące artykułu „WOJEWODA PODKARPACKI : Rada Powiatu Leskiego musi wygasić mandat przewodniczącemu (FILM)”, przesłane przez wicestarostę leskiego Stanisława Szelążka. Wyjaśnienie autorki tekstu Doroty Mękarskiej zostanie zamieszczone jutro (sobota).

Oświadczenie wicestarosty leskiego

„Z dużym zdziwieniem przeczytałem relację p. Doroty Mękarskiej z XXXI Sesji Rady Powiatu Leskiego. W ostatnim zdaniu p. Mękarska zacytowała ponoć moją wypowiedź: „Może i jest infantylna, ale skuteczna. Pozwoli przewodniczącemu pociągnąć jeszcze rok”.

Oświadczam, że takie zdanie z moich ust nie padło i oczekuję wykreślenia tego zdania z relacji p. Mękarskiej oraz umieszczenia tego sprostowania na Waszej stronie.
Jak widać z zamieszczanych komentarzy zdanie to umieszczone na końcu relacji rzutuje na wymowę całego artykułu. Przedstawia zarówno radnego Krajewskiego jak i całą Radę w bardzo niekorzystnym świetle, jako ludzi pazernych i nie szanujących prawa.

Pragnę z całą mocą podkreślić, że Rada Powiatu w Lesku na każdym etapie postępowania dot. Radnego Krajewskiego kieruje się przepisami prawa i w żadnym momencie przepisy te nie zostały naruszone. Żądanie radnych opozycji do natychmiastowego wygaszenia mandatu radnemu Krajewskiemu nie jest wystarczającym argumentem do odebrania p. Krajewskiemu prawa do obrony i przedstawienia swoich racji. Tym bardziej , że działa zgodnie z prawem.

Licząc na spełnienie mojej prośby pozostaję w nadziei, że „esanok” nadal przekazywać będzie rzetelne relacje z ważnych dla regionu wydarzeń a „plotki z kuluarów” umieszczane będą w tzw. „portalach plotkarskich” .

Stanisław Szelążek – wicestarosta leski

Zobacz artykuł i materiał filmowy:

Zobacz materiał filmowy

Ergo Hestia

Napisz komentarz:

Jeśli chcesz, aby przy Twoim komentarzu pojawił się avatar, zarejestruj swój adres e-mail w gravatar.com.
"UWAGA! Komentarze niezgodne z regulaminem serwisu nie będą publikowane. Zachęcamy do kulturalnego wyrażania opinii na temat artykułów oraz unikania personalnych ataków słownych."