OŚWIADCZENIE W SPRAWIE AUTOSANU

W dniu dzisiejszym, tj. 31 maja br. w Urzędzie Miasta Sanoka miało miejsce spotkanie przedstawicieli firmy AUTOSAN S.A. z Burmistrzem Sanoka Wojciechem Blecharczykiem.

W skład delegacji weszli: Danuta Piskorz – Prezes Zarządu Grupy Sobiesław Zasada S.A., Maciej Brygidyn – wiceprezes AUTOSAN S.A. oraz Sławomir Łopatowski – dyrektor Biura Eksportu i Usług AUTOSAN S.A.

Spotkanie dotyczyło zaprezentowania przez obecnych przedstawicieli sytuacji związanej ze złożeniem rezygnacji z funkcji Prezesa Zarządu AUTOSAN S.A. – Adama Smolenia.

Jak został poinformowany Burmistrz Miasta Sanoka Wojciech Blecharczyk, powyższa rezygnacja absolutnie nie jest związana z jakimikolwiek działaniami właścicielskimi, które zagrażałyby funkcjonowaniu zakładu. W najbliższych dniach, na posiedzeniu Rady Nadzorczej podjęte zostaną decyzje i ustalenia dotyczące uzupełnienia składu Zarządu Spółki.

W dalszym ciągu kontynuowany będzie proces restrukturyzacji, który umocni pozycję rynkową spółki AUTOSAN S.A.

Wszystkie obecne zamówienia, kontrakty i zobowiązania będą realizowane, co jest zgodne z polityką właściciela.

31-05-2012

Napisz komentarz przez Facebook

lub zaloguj się aby dodać komentarz