Praca Auto Serwis

Kto obejmie stanowisko starosty? Rozmowy trwają, jest trzech faworytów

POWIAT SANOCKI / PODKARPACIE. Decyzji jeszcze nie ma, ale w kuluarach trwają rozmowy. Ostatnia sesja już za nami, były ciepłe słowa pożegnań i kwiaty. W środę 21 listopada inauguracyjna sesja nowo wybranej rady. W związku z tym w przestrzeni publicznej pojawiają się spekulacje, kto obejmie stery Powiatu Sanockiego?

Zasadniczo pojawiają się trzy kandydatury: Kazimierza Węgrzyna, Janusza Cecuły i Andrzeja Chrobaka.

– Trwają rozmowy. W poniedziałek będziemy mieć ich podsumowanie. Budujemy solidny fundament. Chcemy mieć silną drużynę, aby podczas kadencji mieć komfort pracy. Rozmawiamy ze wszystkimi, aby koalicja była jak najliczniejsza. 21 listopada sesja inaugurująca kadencję. Złożenie przysięgi przez radnych i wybór przewodniczącego. Nie jest jednak powiedziane, że już w środę wszystko będzie jasne, jeżeli chodzi choćby o skład prezydium Rady czy nowy Zarząd – mówi Kazimierz Węgrzyn, jeden z pretendentów do objęcia funkcji starosty.

Janusz Cecuła do momentu ostatecznych rozstrzygnięć nie chce komentować sprawy. Telefon Andrzeja Chrobaka milczy.

red.

16-11-2018