REKLAMA
REKLAMA

Ogólnopolskie Obchody Dnia Cukrzycy w Sanoku (ZDJĘCIA)

SANOK / PODKARPACIE. Światowy Dzień Cukrzycy został ustanowiony w 1991 r. przez Międzynarodową Federację Diabetologiczną (International Diabetes Federation – IDF) oraz Światową Organizacją Zdrowia (World Health Organization – WHO) jako odpowiedź na wyraz obaw związanych z nasilającym się występowaniem przypadków cukrzycy na całym świecie.

Od 1991 r. popularność tego dnia wzrosła i obecnie jest on obchodzony przez ponad 350 milionów ludzi z różnych regionów świata. W obchodach uczestniczyły osoby ze środowisk opiniotwórczych, lekarze, dzieci, dorośli i oczywiście ludzie chorzy na cukrzycę.

Głównym celem akcji jest zwiększenie świadomości szerokich kręgów społeczeństwa odnośnie przyczyn, objawów, sposobu leczenia i powikłań związanych z cukrzycą. Światowy Dzień Cukrzycy przypomina, że liczba przypadków cukrzycy wzrasta i nadal będzie wzrastać, o ile nie zostaną podjęte natychmiastowe działania prewencyjne.

Więcej niebawem w materiale filmowym!

 

06-11-2022

Udostępnij ten artykuł znajomym:

Udostępnij


Napisz komentarz przez Facebook

lub zaloguj się aby dodać komentarz


Komentarze wyróżnione:
(zarejestrowanych czytelników)

dr Hulda Clark2022-11-06 21:54:28
0 0
Jeśli przywra trzustkowa zakończy swój cykl rozwojowy w trzustce, prowadzi to do cukrzycy. ... Metanol wiąże się z rozwojem przywry trzustkowej w trzustce w 100% przypadków (ponad 50 przypadków) cukrzycy. ... "Cukrzyca jest znana od bardzo dawna, tak jak towarzyszący jej solwent - metanol ... Cukrzyca nie polega na stałym niedomaganiu metabolizmu, lecz na uszkodzeniu trzustki (konkretnie wysepek Langerhansa) przez przywry zwabione tam alkoholem metylowym.
Odpowiedz
dr Hulda Clark 2022-11-06 21:57:17
0 0
Kwas Kojica. Wydaje się, że mikotoksyną ta przyczynia się do tworzenia złogów metanolu, innymi słowy, efekt toksyczny polega na powstrzymaniu neutralizacji alkoholu metylowego, co prowadzi do uszkodzeń trzustki, inwazji przywry trzustkowej i powoduje zazwyczaj rozwój cukrzycy. Znajduję ją w ziemniakach i zwykłej kawie. Nie jedz skórki ziemniaków, obieraj dokładnie i usuwaj przebarwione części.
dr Hulda Clark2022-11-06 21:58:23
0 0
Chorzy na cukrzycę nie powinni używać sztucznych słodzików ani też wyżej wymienionych substancji słodzących. Można zastąpić je słodzikiem Stevioside otrzymywanym z rośliny Stevia rebaudiana.
Pokaż więcej komentarzy (0)
Pokaż więcej komentarzy (0)