SANOK / PODKARPACIE. Raz jeszcze wracamy do tematu, zauważonej przez naszą Czytelniczkę, larwy w chlebie, zakupionym w jednym ze sklepów spożywczych w Zagórzu. Piekarnia, z której pochodziło pieczywo znajduje się na terenie naszego powiatu. Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Sanoku, przekazuje szczegółowo, jakie sankcje zostały nałożone na właściciela przedsiębiorstwa.
Jak już informowaliśmy właściciel piekarni dostał nakaz dezynfekcji oraz otrzymał mandat. Mamy więcej szczegółów.
Na zdjęciu Marta Żaczek.
– Zalecenia pokontrolne w przedmiotowym obiekcie dotyczyły przeprowadzenia skutecznych zabiegów dezynsekcji i przedłożenia do wglądu dokumentacji potwierdzającej ich wykonanie przez wyspecjalizowaną firmę oraz doprowadzenia zakładu do odpowiedniego stanu sanitarnego. Wydano decyzję z rygorem natychmiastowej wykonalności. Wykonanie wszystkich nakazów potwierdzono w trakcie kontroli sprawdzającej. W związku ze stwierdzonymi zaniedbaniami stanowiącymi naruszenie przepisów na właściciela zakładu nałożono mandat w wysokości 300 zł. W postępowaniu mandatowym można nałożyć grzywnę w wysokości do 500 zł – mówi Marta Żaczek, Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Sanoku
lub zaloguj się aby dodać komentarz
Zaloguj się aby dodać komentarz