Wielkanocny Brunch w Hotel Restauracja „Jaś Wędrowniczek”. Zapraszamy na moc kulinarnych wrażeń!
RYMANÓW / PODKARPACIE. Przyjdź do „Jasia Wędrowniczka” i spróbuj potraw z całego świata. Wielkanocny Brunch zaplanowano już 9 kwietnia!
Hotel**Restauracja
„Jaś Wędrowniczek”
zaprasza na:
WIELKANOCNY BRUNCH
Świąteczne potrawy z różnych stron Świata.
9 kwietnia 2017r. (niedziela) od godz. 13:00-17:00
68 zł/dorośli ….. i jesz ile chcesz 35 zł/ dzieci do 7 lat
W PROGRAMIE:
- muzyka na żywo
- pokaz instrumentów karpackich – Józef Sowa
- mini kiermasz – pisanki i ozdoby wielkanocne (możliwość zakupu)
- świątecznie udekorowana sala
ŚWIĄTECZNE MENU:
ZUPY:
- Góralska zupa oscypkowa
- Magieritza – grecka zupa na Wielkanoc
- Ekwadorska zupa wielkanocna z dynią i orzeszkami
- Tradycyjny żurek wielkanocny na zakwasie
- Potaje de garbanzos – zupa z Hiszpanii
- Chrzanówka z ziemniakami
DANIA CIEPŁE:
- Kaczka w korzeniach – danie z polskich stołów
- Pörkölt wieprzowy – kuchnia węgierska
- Fabada- gulasz hiszpański
- Jagnięcina ze śliwkami z Ekwadoru
- Orange baked ham- amerykańska szynka w pomarańczach
- Biała kiełbasa duszona po celestyńsku
- Afryka Rys met hoender – ryż smażony z kurczakiem
- Biała kiełbasa pieczona z jabłkami, cebulą i cydrem
- Ritterzipfel – kluseczki ziemniaczane z Bawarii
- Risotto ze szparagami i winem – przepis włoski
- Szpekuchy – litewskie pierożki drożdżowe
ZAKĄSKI:
- Uova sode alla napoletana – jajka po neapolitańsku
- Łosoś w galarecie z marchewka i selerem
- Wielkanocny pasztet wegetariański
- Gniazdka makaronowe z sałatką z makreli
- Szynka w galarecie z warzywami
- Pasztet wielkanocny
- Jajka w sosie tatarskim
- Terrina wielkanocna ze szczypiorkiem
- Sałatka jarzynowa z purée jabłkowym i majonezem
- Sałatka z kurczakiem i bekonem po amerykańsku
- Sałatka z dzikiego ryżu z wędzonym łososiem
- Francuska tarta ze szpinakiem
- Półmiski wędlin, kiełbas i pasztetów „Jasia Wędrowniczka”
- Marinated beetroot- włoskie marynowane buraczki
- Pasztet z wędzonego łososia
- Galaretki drobiowe z jajkiem
- Chrzan wielkanocny
- Sos tatarski
- Śledzie duszone w winie
DESERY:
- Hindistan cevizli kurabiye – tureckie ciasteczka
- Mazamorra Morada – peruwiański deser
- Brazylijska babka marchewkowa
- Pastiera Napoletana – ciasto neapolitańskie
- Tradycyjny sernik wielkanocny
- Mazurek z marcepanem i białą czekoladą
- Czekoladowe ciasto meksykańskie
- Budyń angielski, klasyczny
- Mus czekoladowy z konfiturą wiśniową
- Pascha wielkanocna na sposób tradycyjny
- Babki drożdżowe i pisakowe czyli polskie smaki
- Kawa, herbata, napoje zimne, wino, piwo, alkohole – płatne oddzielnie
Zapraszamy na moc kulinarnych wrażeń
PROSIMY O WCZEŚNIEJSZĄ REZERWACJĘ MIEJSC
Hotel**Restauracja „Jaś Wędrowniczek”
ul. Bieleckiego 8, 38-480 Rymanów
Tel.: 13 43 567 33, 603 364 444
www.jas-wedrowniczek.pl
Artykuł sponsorowany
27-03-2017
Udostępnij ten artykuł znajomym:
Udostępnij
Napisz komentarz przez Facebook
Tagi: artykuł sponsorowany, Hotel**Restauracja Jaś Wędrowniczek, Jaś Wędrowniczek, podkarpaciee, reklama, Rymanów, Sanok, sanok tv, Święta Wielkanocne, tekst sponsorowany, Telewizja Sanok, tv sanok, wielkanoc, wielkanocny brunch