Wigilijny Brunch w Jasiu Wędrowniczku. Dania świąteczne z różnych stron świata
WIGILIJNY BRUNCH
zapraszamy na świąteczne dania z różnych stron świata
17 grudnia 2017 r. (niedziela) godz. 13:00-17:00
65 zł/dorośli …i jesz ile chcesz 35 zł/dzieci do 7 lat
MUZYKA NA ŻYWO:
Dominika Farbaniec – vokal
Absolwentka Akademii Muzycznej im. Karola Szymanowskiego w Katowicach w klasie śpiewu solowego. W latach 2010 – 2014 związana z Instytucją Promocji Kultury Silesia w Katowicach, polsko – austriackim Towarzystwem Muzycznym Passion Artist. Współpracuje z Krośnieńskim Towarzystwem Muzycznym oraz z Podkarpackim Kwartetem Fortepianowym. Instruktorka śpiewu rozrywkowego, która pracę nad głosem opiera na Technice Speech Level Singing ( SLS ) – jednej z najskuteczniejszych metod nauki śpiewu na świecie. Od 2015 roku właścicielka Agencji Muzycznej – Dominika Farbaniec Music Agency w Warszawie.
Michał Dziki – piano
PREZENTACJA STROIKÓW I OZDÓB ŚWIĄTECZNYCH
POTRAWY NA WIGILIJNYM STOLE:
DANIA GORĄCE I PRZEKĄSKI:
- Halászlé, węgierska zupa rybna z papryką
- Belgijska zupa porowa z ziemniakami
- Tradycyjny polski barszcz czerwony z grzybowymi uszkami
- Peruwiańskie Chicharrones z polędwicy wieprzowej, z orzeszkami pini
- Pierś z indyka w meksykańskim sosie orzechowym
- Juleribbe – wieprzowe żeberka z Norwegii
- Niemiecka gęś duszona w miodzie i imbirze z warzywami
- Szynka pieczona po staropolsku, bejcowana w czerwonym winie
- Tourtiere – kanadyjski placek mięsny
- Wędzony pstrąg z jabłkami i sosem żurawinowym z Austrii
- Glasmastarsill – śledzie z imbirem i chrzanem ze Szwecji
- Staropolski karp w galarecie
- Sałatka ziemniaczana z burakami, przysmak z Estonii
- Śledzik po wileńsku z grzybami
- Gołąbki tradycyjne z sosem grzybowym
- Kapusta z grochem i kromką chleba razowego
- Pierogi ruskie i z kapustą, pierogi z razowej mąki
WIGILIJNE SŁODKOŚCI:
- Casadielles, ciasto orzechowe z Hiszpanii
- Kourabiedes, greckie wigilijne ciasteczka
- Szwedzki krem marcepanowy z makiem i wiśniami
- Makowce drożdżowe i strudle z jabłkami
NAPOJE W CENIE:
- Tradycyjny kompot z suszu owocowego z miodem i goździkami
ODDZIELNIE PŁATNE:
- Kawa, herbata, gloggi, napoje, soki, grzańce, miody pitne, wino, piwo, alkohole.
Hotel**Restauracja „Jaś Wędrowniczek“
ul. Bieleckiego 8, Rymanów
tel.: 13 43 567 33, 603 364 444
www.jas-wedrowniczek.pl
Artykuł sponsorowany
04-12-2017
Udostępnij ten artykuł znajomym:
Udostępnij
Napisz komentarz przez Facebook
Tagi: brunch, Dania świąteczne z różnych stron świata, dania z całego świata, dania z różnych państw, esanok, esanok.pl, Hotel Restauracja "Jaś Wędrowniczek", jesz ile chcesz, muzyka na żywo, ozdoby świątecze, potrawy świąteczne, potrawy wigilijne, prezentacja stroików i ozdób świątecznych, sanok tv, stół wigilijny, święta, tvsanok, Wigilijny Brunch w Jasiu Wędrowniczku