AKTUALIZACJA: Sanoccy samorządowcy o nominacji Grażyny Borek na stanowisko wicewojewody

SANOK / PODKARPACIE. „Cieszymy się z tej nominacji”, „To dobra decyzja dla miasta i powiatu”, „Życzę powodzenia” – bardzo ciepło i z dużą życzliwością wypowiadają się sanoccy samorządowcy o nominacji Grażyny Borek na stanowisko wicewojewody podkarpackiego.

Była wicewojewoda podkarpacki Alicja Wosik nominacje Grażyny Borek komentuje krótko.
– Życzę powodzenia – stwierdza obecna członek Zarządu Rady Powiatu w Sanoku.

– Cieszymy się z tej nominacji. Dobrze mieć swojego przedstawiciela blisko wojewody. Będąc jeszcze radnym bardzo ceniłem sobie współpracę z panią Grażyną Borek. Gdy zostanie już określony konkretny zakres pracy nowej pani wojewody, będziemy mogli rozmawiać o płaszczyznach współpracy Urzędu Wojewódzkiego z naszym powiatem – stwierdza starosta sanocki, Roman Konieczny.

– Dla Sanoka i okolic jest to bardzo dobra decyzja. Wierzę, że współpraca z panią wicewojewodą będzie układać wzorowo. Z pewnością będziemy chcieli jak najlepiej wykorzystać możliwości współpracy na linii Sanok a Podkarpacki Urząd Wojewódzki. Jeszcze raz podkreślę. To dobra decyzja dla naszego miasta oraz powiatu sanockiego – mówi z kolei Tadeusz Pióro, burmistrz Sanoka.

– Uważam, że jest to bardzo trafna decyzja. Pani Grażyna Borek niejednokrotnie udowodniła, że jest bardzo sprawnie i prężnie działającym samorządowcem. W kontaktach koleżeńskich zawsze wykazuje się życzliwością i zrozumieniem. Nie mam wątpliwości, że władze Polskiego Stronnictwa Ludowego podjęły słuszną decyzję – komentuje Robert Pieszczoch, radny Rady Powiatu w Sanoku.

– Jest to osoba ze ścisłego kierownictwa PSL, której kandydaturę na wicewojewodę podkarpackiego jednogłośnie zaakceptowało Prezydium Zarządu Wojewódzkiego. Jest to osoba pracowita, odpowiedzialna z doświadczeniem w pracy samorządowej,  przez kilka kadencji była radną gminną i powiatową, pracowała jako członek zarządu  w starostwie powiatowym w Sanoku – mówi Jan Bury, szef podkarpackich struktur Polskiego Stronnictwa Ludowego.